Nađi

Dizalice topline zrak/voda

Zračne dizalice topline koriste toplinu okolnog zraka. Toplina okolnog zraka predaje se radnom mediju (plin R 407 C) kako bi se pospješilo njegovo isparavanje prije nego što uđe u kompresor. Nakon predaje topline, zrak se vraća u okoliš. Zračne dizalice topline rade učinkovito sve do vanjske temperature zraka od -20 ºC.

Umjesto neophodnih ispitivanja zemljišta, zračne dizalice topline zahtijevaju samo jedno instalacijsko mjesto za vanjsku jedinicu. Zračna dizalica topline koncipirana je kao monoblok varijanta s jednom jedinicom ili kao multiblok varijanta s vanjskom i unurašnjom jedinicom.

Zračne dizalice topline ne zahtijevaju posebna mjesta za ugradnju. Idealne su za modernizaciju postojećeg sistema grijanja te u slučajevima gdje nije moguće koristiti geotermalne izvore topine. Sistem grijanja sa zračnom dizalicom topline može se jednostavno proširiti sa solarnim kolektorima te kondenzacijskim uređajem. Zračne dizalice topline su ekonomski najprihvatljivije rješenje, međutim, treba voditi računa o njezinim ograničenjima.

ispravan sustav grijanja

Ne postoji standardno rješenje kada tražite ispravan sustav grijanja. Međutim, pronaći sustav koji odgovara Vašim potrebama nije toliko teško. Posavjetujte se pravodobno s djelatnicima tvrtke Vaillant d.o.o. ili s lokalnim Vaillant instalaterima.