Nađi

Električni uređaji

Priprema PTV-a te grijanje prostorija.

Električne uređaje možemo podijeliti u dvije grupe proizvoda: uređaji za pripremu potrošne tople vode te uređaji za grijanje.

Uređaji za pripremu PTV mogu biti akumulacijski ili protočni. Za zagrijavanje prostorija na rapolaganju su sobne grijalice ili elektro kotlovi putem kojih je moguće u kući instalirati sistem centralnog grijanja.

Električni protočni grijači tople vode

Protočni grijači tople vode trenutno zagrijavaju toplu na protočnom načelu te su idelani u objektima bez centralne pripreme vode te u objektima gdje nema velikih zahtjeva za toplom vodom.

Protočni grijači vode mogu biti s monofaznim te trofaznim priključkom električne energije. Monofazni grijači tople vode (miniVED) namijenjeni su isključivo za jedno izljevno mjesto s protokom od 2 do 3 litre tople vode u minuti. Trofazni grijači tople vode (VED) zahvaljujući jakim elektro grijačima mogu opslužiti veće izljevne količine tople vode pa ih je moguće koristiti u kupaonama za tuširanje. Proizvode se u dvije izvedbe: sa klasičnom hidrauličkom regulacijom (VED H) te s elektronskom regulacijom VED E exclusive.

Električni akumulacijski grijači vode

Kod akumulacijskih spremnika zagrijavanje tople vode vrši se putem uronjenog elektro grijača.

Na tržištu su raspoloživi isključivo spremnici oznake "VEN", sa zapreminom od 5 ili 10 litara te s mogućnošću ugradnje ispod ili iznad izljevnog mjesta.

Grijanje na struju

Grijanje na struju praktično je rješenje za prostore gdje instalacija drugih sustava grijanja nije moguća ili u prostorima gdje ne boravimo tijekom cijele godine. Grijanje na struju je moguće izvesti putem sobnih grijalica ili instalacijom električnog kotla za centralno grijanje.

Korištenje sobnih grijalica oznake VER najjednostavniji je način zagrijavanja prostorija putem električne energije. Riječ je o konvektorima kod kojih se zagrijavanje zraka provodi na načelu prirodne cirkulacije zraka. Hladan zrak ulazi s donje strane grijalice, prelazi preko grijača te se na taj način zagrijava.

Primjena električnog kotla za centralno grijanje oznake eloBLOCK podrazumijeva instalaciju radijatora u prostorijama koje želimo grijati.

Adekvatan sistem grijanja

Ne postoji standardno rješenje kada tražite adekvatan sistem grijanja. Međutim, pronaći sistem koji odgovara Vašim potrebama nije toliko teško. Posavjetujte se pravodobno s djelatnicima tvrtke Vaillant d.o.o. ili s lokalnim Vaillant instalaterima.