Nađi

Ventilacija

Kvaliteta zraka u prostoriji u kojoj boravimo značajno utječe na potpuni komfor. Korištenjem ventilacijskih sistema moguće je osigurati vrhunsku kvalitetu zraka uz značajne uštede u potrošnji energije za grijanje.

Udio kisika, temperatura i kvaliteta zraka od presudnog su značaja da se ugodno osjećamo u prostoriji gdje boravimo. Dugoročno gledano na taj način se ujedno štiti postojeća gradnja. Primjera radi, visoki postotak vlage u zraku rezultira pojavom vlage.

Vaillantov ventilacijski sustav recoVAIR osigurat će vrhunsku kvalitetu zraka ubacivanjem svježega zraka izvana te odvođenjem potrošenog zraka iz prostorija van. Odvođenjem potrošenog zraka ujedno se odvodi i ugljični dioksid te vlaga.

Rekuperacija zraka štedi energiju

Izmjena zraka provodi se preko izmjenjivača topline tako da će se toplina s potrošenog zraka prenijeti na svježi zrak, što će naravno smanjiti potrebu za grijanjem. Stepen dobivene povratne topline iznosi i do 95%.

Filtracija zraka

Prije nego što se svježi zrak dovode u prostor u kojemu boravimo, on se prvo filtrira. Sistem filtracije usisanog zraka sprečava ulaz prašine, peludi i drugih alergena što je vrlo bitno za ljude koji imaju problema s alergijom. Kontrolom udjela vlage u zraku sprečavamo nastanak plijesni te grinja.