Nađi

ErP/ELD - Zelenije grijanje i topla voda

Novi propisi EU pokazuju put prema zelenijoj budućnosti. Vaillant Vam pomaže da to ostvarite.

Novi propisi EU-a stupaju stupili su snagu 26. rujna 2015. i utječu na sve uređaje za grijanje i sustave grijanja instalirane nakon toga datuma. Poznati su kao Direktiva o energetski srodnim proizvodima, i njima se utvrđuju pravno obvezujući kriteriji energetske učinkovitosti i emisija.

Zamišljeni su kako bi Vam pomogli u donošenju informiranih odluka o najboljim rješenjima grijanja i tople vode za Vaš dom, a ključni dio propisa također zahtijeva da se na proizvodima istaknu oznake koje sadrže podatke o njihovoj učinkovitosti i radu.

Baš kao i oznake koje su Vam poznate s bijele tehnike, kao što su strojevi za pranje rublja i hladnjaci, njima se klasificiraju uređaji prema njihovoj učinkovitosti od G do A++ za uređaje za grijanje i od G do A za spremnike tople vode.

Još jedna posljedica promjena je da, uz jednu iznimku, više neće biti moguće ugrađivati nekondenzacijske uređaje za grijanje. S obzirom da su energetski učinkovitiji, kondenzacijski uređaji za grijanje će sada biti standardno rješenje za većinu malih i srednjih ugradnji.

Vaillant već dugo prednjači u kondenzacijskoj tehnologiji, a njegov asortiman visoko učinkovitih kondenzacijskih uređaja sukladan je novim propisima. Kako bi oni postali još učinkovitiji, mogu se kombinirati s obnovljivim izvorima energije, kao što su dizalice toplice i solarni kolektori, da bi se dobilo istinski održivo rješenje za grijanje i toplu vodu u vašem domu.