Nađi

Kako rade različite tehnologije

Saznajte sve o tehnologiji koja se koristi u Vaillant proizvodima kako biste mogli donositi informirane odluke o svom novom sustavu grijanja.

Toplinske pumpe

Napredna tehnologija toplotnih pumpi koristi slobodnu toplinu prirode u vašem okruženju, čineći vas neovisnima od nafte i plina. Saznajte kako rade toplotne pumpe, što biste trebali uzeti u obzir prilikom instaliranja i kako možete ostvariti najbolje uštede.

Kondenzacijski kotlovi na plin

Tehnologija kondenzacije plina je najčešća, pouzdana i najjednostavnija tehnologija grijanja. Djeluje na gotovo svako domaćinstvo. Saznajte više o onome što trebate uzeti u obzir i koje ćete koristi imati kada se odlučite za plinski kotao.

Solarno termičko grijanje

Solarni sistem grijanja je razumljiv dodatak bilo kojem modernom sustavu grijanja. Solarno zagrevanje pomaže vam da smanjite troškove rada i emisiju CO₂. Saznajte kako najbolje možete iskoristiti sunčevu energiju za zagrijavanje kuće.

Kontrole grijanja

Ako vam je potreban komfor, praktičnost i energetska efikasnost, treba vam odgovarajuća kontrola grijanja. Inteligentna tehnologija upravljanja jamči najbolje moguće korištenje energije i visoku razinu komfora.

Sistemi za ventilaciju vazduha

Naši ventilacijski ventilacijski sustavi za uštedu energije postižu pravu temperaturu i čisti zrak. Oni regulišu sadržaj kisika i temperaturu u vašim prostorijama i sprječavaju ulazak prašine i polena. Saznajte više o našim efikasnim sistemima za ventilaciju vazduha.

Spremnici cilindara

Pravi cilindar osigurava da je topla voda uvek dostupna za maksimalnu udobnost, bez obzira da li je u pitanju procesna voda ili grejanje ili oboje istovremeno. Takođe možete efikasno kombinirati izvore topline, na primjer, plinske kotlove sa solarnom energijom.

Peći na pelete

Grijanje na biomasu u obliku peleta nudi i ekološku i ekonomsku korist - potpuno ispunjava vaše potrebe za grijanjem. Saznajte kako funkcionira peć na pelete i na šta morate uzeti u obzir prilikom planiranja.

Fotonaponske

Sunčeva energija može se pretvoriti u električnu energiju fotonaponskim sistemima. Upotreba ovih sustava olakšava utjecaj na okoliš i pomaže u uštedi troškova energije.

Kondenzacijski uljni kotlovi

Grijači ulja postaju manje popularni uzrokovani porastom cijena nafte i pristupačnim alternativama za korištenje obnovljivih izvora energije. Ali s modernim kondenzacijskim bojlerima Vaillant možete koristiti svaku kap ulja.