Nađi

Vaillant u BiH

Saznajte više o povijesti Vaillanta u BiH

1938.

Zabilježen je najstariji Vaillant plinski aparat MAG 14 instaliran u Sarajevu 1938. godine., a koji je radio na gradskoj plinskoj mreži napravljenoj još za vrijeme Austro - Ugarske vladavine, kada je Sarajevo imalo vlastite izvore plina.

1970.

70-ih godina zastupstvo Vaillant proizvoda preuzima firma Ferimport iz Zagreba za područje Hrvatske i BiH.

1980.

80-ih godina zastupstvo Vaillant proizvoda preuzima firma Luk d.o.o. Sarajevo za područje BiH.

2004.

Vaillant osniva zastupništvo za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Sarajevu, ulica Zagrebačka 4-C, gdje u trajanju od četiri godine razvija sopstvenu mrežu instalatera i servisera, ulaže u razvoj distributivne mreže, ostvaruje bliske kontakte sa krajnjim korisnicima te povećava svijest kupaca o brendu Vaillant.

2005.

Vaillant se, kao rijetko koji poslovni subjekt u BiH, može pohvaliti visoko razvijenom distributivnom mrežom koja pokriva kompletno područje BiH. Preko uvoznika Luk d.o.o. Sarajevo i Vokel d.o.o. Posušje, Vaillant vrši distribuciju svojih aparata prema manjim trgovačkim lancima. Formirajući mrežu ovlaštenih instalatera i servisera Vaillant je obezbijedio punu podršku krajnjim korisnicima počevši od dana kupovine sve do krajnjeg dana korištenja uređaja.

2008.

Vaillant zastupništvo za BiH se preseljava na novu adresu, ulica Zvornička 9, nastavljajući sa radom u novoopremljenim poslovnim prostorijama, impozantnim izložbenim salonom, velikim lagerom rezervnih dijelova, Vaillant edukacijskim centrom koji služi za edukaciju ovlaštenih servisera, instalatera, projektanata i trgovaca, te vlastitim parking prostorom. Uposlenici Vaillanta svakim radnim danom od ponedjeljka do petka, od 08:00-16:00 h rado stoje na raspolaganju svim zainteresiranim korisnicima, pružajući im svu informacionu i tehničku podršku.

2010.

Nastavljajući sa radom i stalnim unaprjeđenjem u poslovanju, Vaillant širi distributivnu, servisnu te instalatersku mrežu. Broj ovlaštenih servisera je porastao na 120 servisnih firmi, kao i broj instalaterskih firmi koji je odavno premašio cifru od 300 instalatera širom BiH.

2011.

Unaprjeđujući ditributivnu mrežu te povećavajući stepen prodajne i postprodajne usluge krajnjim korisnicima, Vaillant i dalje opravdava poziciju lidera. U prilog tome idu i sljedeće novosti koje nam dolaze od naših veletrgovaca:. Luk d.o.o. Sarajevo proširio je obim svog poslovanja te otvorio novu poslovnicu u Mostaru, ul. Rodočkih Branitelja 2A, dok firma Vokel d.o.o. Posušje nastavlja nizati uspjehe, a od sada i u novootvorenom objektu u Brčkom, u ulici Dejtonska br. 90.

2012.

Vaillant ide korak dalje na području komfora. Nova generacija regulatora odlikuje se novim intuitivnim sučeljem po načelu "Okreni & klikni" za jednostavno i brzo parametriranje individualnih želja i potreba grijanja i pripreme potrošne tople vode.

2013.

Uvodi se nova generacija plinskih kondenzacijskih zidnih uređaja veće snage, ecoTEC plus 80-120 kW. Spajanjem u do šest uređaja u kaskadu moguće je sada postići snagu od 720 kW sa zidnim uređajima što otvara sasvim nove mogućnosti.

2014.

Vaillant slavi svoj 140 rođendan pod geslom "140 godina. Njemački inženjering od 1874. godine". Ova godina je značajna za Vaillant, jer se ditributivna mreža proširila sa još jednom veletrgovinom. Firma Ecos d.o.o. Vitez postaje zvanični veletrgovac Vaillant uređaja za područje BiH.

2015.

Vaillant sukladno Europskim direktivama za energetski srodne proizvode pod nazivom „ErP" prilagođava dio svog prodajnog programa. Plinski konvencionalni uređaji se postepeno zamjenjuju plinskim kondenzacijskim uređajima.

2016.

Vaillant uvodi prve uređaje s oznakom „Green iQ": plinske zidne uređaje ecoTEC exclusive i dizalicu topline flexoTHERM/flexoCOMPact exclusive.

2018.

Uvodimo novu savremenu generaciju klima uređaja pod nazivom climaVAIR VAI 8.

2019.

Vaillant d.o.o. Sarajevo na novoj lokaciji - Bulevar Meše Selimovića 81A, Otoka. Otvorena su tri nova centra: Centar za savjetovanje potrošača, Samouslužni Servis Centar 24/7 te Edukacioni centar.

2020.

U prodaji je nova dizalica topline/toplotna pumpa aroTHERM plus – do visoke temperature uz ekološki pristup! Uređaj aroTHERM plus svojim mogućnostima i karakteristikama donosi najvišu razinu i kvalitet u segmentu toplotnih pumpi, uz pogodnost od 10 godina garancije na kompresor. Naša najtiša toplotna pumpa do sada!

2021.

Novi Vaillantov logotip mijenja svoj izgled! Stoji za snagu, kompetenciju, prepoznatljivost i održivost. „Zec u jajetu“ i zaštićena zelena boja su i dalje prepoznatljiv identitet Vaillanta, a sa redizajnom logotip je dobio novi, svježiji i mlađi izgled, dok zeleni okvir oblikom znatno jasnije vizualizira oblik jajeta. „Manje je više“ glasi nova filozofija dizajna logotipa.