Nađi

Vaillant sistemi za hlađenje - sve informacije o značajkama i prednostima

Stvaramo godišnje doba kakvo Vi želite!

Tehnologija na koju se možete osloniti u sadašnjosti i budućnosti: Vaillant klima uređaji i dizalice topline/toplotne pumpe

Vaillant klima uređaji i dizalica topline/toplotna pumpa prilagođeni su životnim potrebama korisnika pružajući maksimalnu udobnost 365 dana u godini uz jednostavno rukovanje i održavanje. Ovdje ćete pronaći sve informacije o funkcionalnosti, pogodnostima i ugradnji. Otkrijte brojna rješenja sistema i mogućnosti proširenja za svoj dom.

Funkcionalnosti i različite vrste klima uređaja i dizalica topline s funkcijom hlađenja

Održiva tehnologija i mogućnosti proširenja

Zatražite ponudu

Prednosti Vaillant sistema za hlađenje

Udobnost

Vaillant klima uređaji i dizalice topline/toplotne pumpe stvaraju savršen životni ambijent.

Ušteda

Savremena tehnička rješenja i posebne upravljačke funkcije garantuju štedljivost

Visoka učinkovitost

Proizvedeni upotrebom najboljih dostupnih tehnologija, novi Vaillant sistemi za hlađenje garantuju maksimalnu učinkovitost.

Niska razina buke

Uvjerit ćete se: tiše ne može.

Koji sistem hlađenja mi najviše odgovara?

Kako rade, po čemu se razlikuju različite vrste hlađenja i koji bi sistem mogao biti savršeno rješenje za vaš dom – imamo odgovore.

Klima uređaji

Brza i jednostavna rješenja prilagođena Vašim životnim potrebama. U Vaillant ponudi su dvije vrste klima uređaja s mono-split sistemima (jednom vanjskom i jednom unutarnjom jedinicom) te multi-split sistemima (jednom vanjskom i više unutarnjih jedinica).

Dizalice topline/Toplotne pumpe

Koriste neiscrpnu energiju sunca koja se nalazi u zraku, tlu i podzemnim vodama kao besplatni izvor energije s nultim emisijama CO2 i pretvaraju je u veću udobnost Vašeg doma, grijanje zimi, hlađenje ljeti i pripremu tople vode tokom čitave godine.

KLIMA UREĐAJI

Učinkoviti, tihi, izrazito pouzdani

Proizvedeni upotrebom najboljih dostupnih tehnologija, novi Vaillant klima uređaji garantuju maksimalnu učinkovitost. Sinergija između najnovije generacije kompresora koji optimiziraju performanse i upotreba ekološkog rashladnog plina R32 svrstava ih među najučinkovitije uređaje za klimatizaciju stambenih prostorija.

U ponudi su mono-split sistemi s jednom vanjskom i jednom unutarnjom jedinicom te multi-split sistemi s jednom vanjskom i više unutarnjih jedinica. Multi-split modeli predstavljaju najbolje rješenje za klimatizaciju različitih tipova prostorija, uz primjenu samo jedne vanjske jedinice.

ClimaVAIR plus VAIL 1

  • Energetski razred učinkovitosti do A++
  • Ušteda energije zahvaljujući inverter DC tehnologijI
  • Maksimalni komfor tijekom cijele godine: grijanje, hlađenje, ventilacija, odvlaživanje
  • Vrhunski moderan dizajn
  • Ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo R32 sukladno EU odredbi

DIZALICE TOPLINE/TOPLOTNE PUMPE

Želite li se hladiti i grijati na način da štitite okoliš, štedite energiju i novac? Sistemom koji štiti prirodne resurse jer koristi isključivo obnovljive izvore energije umjesto fosilnih goriva? Dizalicama topline Vaillant, izabrali ste sistem grijanja i hlađenja koji je već sada prilagođen budućnosti.

Vaillant dizalice topline uvijek osiguravaju udobne temperature u domu – čak i kada ljetna vrućina postane nepodnošljiva. Ovisno o tome koja se energija iz okoliša koristi (zrak, zemlja, voda) i ovisno o željenoj izvedbi, Vaša Vaillantova dizalica topline može hladiti aktivno ili pasivno.

Aktivno hlađenje

Aktivno hlađenje odvija se s korištenjem kompresora u dizalici topline gdje se energija iz zemlje, vode ili zraka dodatno hladi radom kompresora. Aktivno hlađenje najčešće se kombinira sa ventilokonvektorima (polazni vod 7 °C). flexoTHERM/flexoCOMPACT exclusive,aroTHERM split, versoTHERM plus i recoCOMPACT exlusive

Pasivno hlađenje

Pasivno hlađenje odvija se bez korištenja kompresora odnosno koristi se samo energija iz podzemnih voda ili zemlje za hlađenje objekta. Ovakvo hlađenje se najčešće kombinira sa stropnim, zidnim i podnim sustavima hlađenja (polazni vod 18 – 22 °C). Ovo prirodno hlađenje koristi mali udio električne energije (flexoTHERM/flexoCOMPACT exclusive,geoTHERM)

Pregled Vaillant dizalica topline:

Dizalica topline GrijanjeHlađenjeTopla vodaZrakTloPodzemna voda
flexoTHERM exclusive**+ eksterni spremnik+ modul aroCOLLECT *+ modul fluoCOLLECT
flexoCOMPACT exclusive***+ modul aroCOLLECT*+ modul fluoCOLLECT
versoTHERM plus**+ eksterni spremnik *  
recoCOMPACT exclusive****  
aroTHERM Monoblok**+ eksterni spremnik *  
aroTHERM Split**+ eksterni spremnik *  
 

Tiše od tišine

Vaillant dizalice topline jedne su od najtiših na tržištu, te su neke od njih savršene za korištenje u gusto naseljenim naseljima. Čak i na udaljenosti od samo nekoliko metara, razina buke smanjuje se na razinu osobnog računala. U prostoru je također tiha. Najčešće je unutarnja jedinica smještena u podrumu i čuje se otprilike kao moderni hladnjak.

Testirajte naš simulator razine buke OVDJE.

Više o Vaillant dizalicama topline saznajte OVDJE.

Kako do novog Vaillant sistema za hlađenje?

Kako bi ste odabrali sistem hlađenja koji Vam najbolje odgovara informirajte se koju vrstu hlađenja želite: klima uređaj ili dizalicu topline s funkcijom hlađenja.

Ukoliko ste zainteresirani za brzo i jednostavno rješenje - klima uređaje kontaktirajte naše prodajne partnere ili se obratite Vaillant ovlaštenim servisima.

Ukoliko ste zainteresirani za kompleksnije sisteme - dizalice topline s funkcijom hlađenja više informacija pronaći ćete OVDJE.

Trebate li dodatne informacije?

Ovdje možete pronaći odgovore na često postavljena pitanja o klima uređajima i dizalicama topline