Nađi

aroSTOR VWL B

Dizalica topline za pripremu potrošne tople vode

  • Dizalica topline sa opcijom zidne ugradnje
  • Koncentrični priključak za usis/ispuh zraka
  • Dvije izvedbe: 80 ili 100 litara
  • Temperaturni raspon rada: -7 C do 35 C
  • Integrirani elektro grijač kao opcija potpore
Dizalice topline
Dizalice topline
Topla voda
Kontaktirajte nas

Pregled

aroSTOR dizalice topline VWL B proizvode se u izvedbi od 80 i 100 litara, sa opcijom zidne ugradnje. Ukoliko zidna ugradnja nije moguća, korisnik će moći naknadno naručiti podno postolje.

Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama i opciji zidne ugradnje, ovaj će proizvod biti idealan za pripremu potrošne tople vode u višestambenim jedinicama s manjim brojem osoba u svakom stanu. U zatvorenom rashladnom krugu unutar dizalice topline ciklički se odvija proces isparavanja, kompresije, kondenzacije i ekspanzije ekološkog rashladnog sredstva (R290) te se na taj način toplina preuzeta iz okoliša predaje sanitarnoj vodi u integriranom spremniku. Kako bi se taj proces odvijao, neophodno je osigurati usis svježeg zraka iz okoline te odvođenje otpadnog zraka uz pomoć originalnog pribora.

Dizalica topline učinkovito može zagrijavati sanitarnu vodu u temperaturnom rasponu okoline od -7°C do +35°C. Ukoliko vanjska temperatura prekorači navedeni raspon, dizalica topline aktivirat će integrirani elektrogrijač kao opciju potpore. Dodatna funkcija ovog grijača je i funkcija zaštite od legionele, zagrijavanjem vode u spremniku iznad 60°C te prema zadanom vremenskom programu.

Spremnik za toplu vodu napravljen je od čelika te je emajliran s vodene strane. Tvornički uronjena magnezijska anoda pruža zaštitu od korozije.

Putem upravljačke ploče s LC zaslonom korisnik može programirati način rada dizalice topline sa sljedećim opcijama: odabir željene temperature, vremensko programiranje rada, zaštita od legionele, funkcija godišnjeg odmora, zaštita od smrzavanja te TURBO funkcija za brzo zagrijavanje spremnika s istovremenim radom kompresora i elektrogrijača.

Koncentrični priključak za dovod/odvod zraka znatno će pojednostaviti instalaciju same dizalice, a posebno kod višestambenih jedinica sa zajedničkom vertikalom. Uz dizalicu topline u ponudi će biti originalni koncentrični setovi za vodoravno ili okomito dovođenje/odvođenje zraka potrebnog za rad. Setovi su toplinski izolirani s mogućnošću korištenja produžetaka, sukladno uvjetima ugradnje. Ukoliko se koriste produžetci, neophodno je poštivati smjernice iz instalacijskih uputa u kojima se navodi da je koncentričnu cijev moguće produžiti maksimalno 5 metara bez korištenja koljena. Svako koljeno od 90° smanjuje ukupnu dužinu za 2 metra.

Specifikacije

Specifikacije

VWL B 80/5VWL B 100/5
Općenito
Razred energetske učinkovitosti spremnikaA+A+
Visina1142 mm1287 mm
Vanjski promjer 525 mm525 mm
Težina (prazan)44,5 kg47 kg
Težina (napunjen)124,5 kg147 kg
Elektro grijač1200 W1200 W
   
Komfor tople vode
Zapremina spremnika80 l100 l
Temperatura PTV s radom kompresora55 °C55 °C
Temperatura PTV s elektro grijačem65 °C65 °C
Faktor COP kod temp. okoline 7 C, temp. spremnika 552,342,34
Vrijeme zagrijavanja vode (zrak 7 C / sprem. 55 C)4,38 h6,48 h
   
Ostalo
Razina zvuka LwA43 dB43 dB
Rashladno sredstvoR290R290

Preuzimanja

Alternativni proizvodi

Alternativni proizvodi

aroSTOR VWL BM

  • Spremnik od nehrđajućeg čelika od 200 ili 270 litara
  • Visoki faktor učinkovitosti "COP" 3
  • Integrirani električni grijač za dogrijavanje 1,2 kW
  • Uronjeni izmjenjivač topline za opciju dogrijavanja
  • Ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo R290