Nađi

Vaillant dizalice topline.

Dizalice topline su vodeći sistemi na osnovi obnovljivih izvora energije za grijanje i hlađenje. Osvajaju tržište grijanja i hlađenja jer su ekološki osjetljive, smanjuju tekuće troškove i stvorene su za budućnost.

Kontaktirajte nas

Veća udobnost grijanja s energijom iz prirode

Želite li se grijati na način da štitite okoliš i štedite energiju i novac? Sistemom koji štiti prirodne resurse jer koristi isključivo obnovljive izvore energije umjesto fosilnih goriva? Dizalicama topline Vaillant, izabrali ste sistem grijanja koji je već sada prilagođen budućnosti.

Dizalice topline ili toplinske pumpe, koriste geotermalnu energiju iz zemlje, podzemnih voda ili zraka te ujedno pridonose značajnoj uštedi na troškovima grijanja. Ne proizvode štetne emisije te rade vrlo učinkovito čak i na niskim vanjskim temperaturama.

Dizalice topline su uređaji koji toplinsku energiju sa niske temperaturne razine dižu na višu temperaturnu razinu, prihvatljivu za adekvatnu primjenu u odgovarajućem sistemu distribucije topline.

Korištenjem obnovljivih izvora energije dobit ćete neiscrpan izvor energije koji Vam besplatno stoji na raspolaganju i koji će pokriti 75% ukupne potrebne toplinske energije potrebne za rad dizalice topline. Ostalih 25% energije potrebne za rad kompresora pokrit će se električnom energijom.

Zašto su dizalice topline optimalno rješenje?

Ušteda energije i novca

Sunčeva energija je pohranjena u zraku, zemlji i podzemnim vodama. Dizalica topline koristi energiju okoliša za grijanje/hlađenje unutrašnjosti Vašeg doma.

Od 100% toplinske energije dizalica topline koristi samo 25% električne energije za rad. Ostalih 75% je besplatna toplinska energija iz okoliša.

Proizvedite sami energiju za svoju dizalicu topline

Još je ekonomičnije kada kombinirate svoju dizalicu topline s fotonaponskim sustavom – jer vrlo lako generirate struju za dizalicu topline pretvorbom sunčeve svjetlosti.

Tihi rad

Vaillant toplotne pumpe su jedne od najtiših na tržištu.

Nizak nivo buke omogućava da se vanjska jedinica Vaillantove toplotne pumpe bez problema ugradi čak i u gradskim zonama sa strogim ograničenjima buke.

Poslušajte tihi rad naše toplotne pumpe

Sigurnost i pouzdanost

Postoji zabluda da tehnologija dizalica topline još uvijek nije do kraja razvijena. Jeste li znali da su prve dizalice topline stavljene u upotrebu prije više od 100 godina? Od tada su prošle kroz kontinuirani razvoj i postale su jedna od najsigurnijih i najpouzdanijih tehnologija grijanja i hlađenja širom svijeta.

Umreženost i mogućnost nadogradnje

Naše dizalice topline su pravi timski igrači. One vole raditi i komunicirati u sistemu, npr. sa ventilacijom stambenog prostora ili fotonaponskim sistemom. Ako želite koristiti još više izvora obnovljivih energija – nema problema. Sve Vaillantove uređaje lako je instalirati i integrirati u sistem. Sistemi se mogu po potrebi nadograđivati. Zahvaljujući eBUS interfejsu, sve se može jednostavno podesiti i regulirati.

Visok nivo udobnosti

Vaillant dizalice topline postavljaju standard kada je riječ o udobnosti doma. Pružaju udobnost grijanja, hlađenja i tople vode tijekom cijele godine.

Lakoća upravljanja:

Bez obzira upravljate li sistemom dizalice topline ili upravljate složenim sistemom grijanja i hlađenja u kombinaciji s fotonaponom i ventilacijom –multiMATIC aplikacija omogućuje regulaciju putem pametnog telefona, gdje god se nalazili. Dodatno možete postaviti svoje lične parametre i odabrati primanje savjeta za optimizaciju potrošnje.

Hlađenje tokom ljetnih mjeseci

Vaillant dizalice topline uvijek osiguravaju udobne temperature u domu – čak i kada ljetna vrućina postane nepodnošljiva. Ovisno o tome koja se energija iz okoliša koristi (zrak, zemlja, voda) i ovisno o željenoj izvedbi, Vaša Vaillantova dizalica topline može hladiti aktivno ili pasivno.

Aktivno hlađenje

U aktivnom hlađenju dizalica topline radi u obrnutom načinu rada u odnosu na grijanje. To znači da dizalica topline, radom kompresora, hladi vodu koja cirkulira kroz sisteme hlađenja (ventilokonvektori, podno/stropno hlađenje).

Pasivno hlađenje

Pasivno hlađenje je moguće samo ako se kao izvor energije koristi voda ili tlo.

Za razliku od aktivnog hlađenja tokom pasivnog hlađenja kompresor dizalice topline ne radi. Toplinska energija iz objekta se odvodi i predaje u okoliš (tlo, voda). Iz razloga što kompresor dizalice topline ne radi štedi se električna energija što takve sisteme čini izuzetno ekonomičnima.

Koja dizalica topline zadovoljava moje potrebe?

Dizalice topline u novogradnji

Dobro izolirana nova zgrada ima nisku potrebu za toplinom.

Novi objekti često imaju sisteme podnog grijanja što je izuzetno pogodno za rad dizalice topline u svrhu što veće efikasnosti (npr. za radijatore se temperature kreću od 55 do 75 °C dok se za podno grijanje temperature kreću od 30 do 40°C). Što je temperature sistema grijanja niža time je efikasnost dizalice topline veća.

Dizalice topline u postojećim objektima

Dizalice topline mogu efikasno raditi i imaju smisla i u starijim zgradama – posebno u slučaju energetski optimizirane obnove i korištenja podnog grijanja umjesto radijatora. Opće pravilo je, što je viši nivo modernizacije, to se više preporučuje upotreba dizalica topline. Hibridni sistem dizalice topline i plinskog kondenzacijskog uređaja također nudi veću pouzdanost i energetsku učinkovitost.

Vaillantove dizalice topline u par riječi

Bez obzira na to radi li se o novogradnji ili postojećim objektima – naša ponuda dizalica toplina odgovara različitim izvorima grijanja i objektima. Naš proizvodni program je svestran i raznolik, ali postoje neke stvari na koje možete računati neovisno o tome koju dizalicu topline ste odabrali:

  • Visoka kvaliteta, izdržljivost i pouzdanost
  • Učinkovitost i ekološka prihvatljivost
  • Savršena kompatibilnost sa ostalim komponentama sistema Vaillant
  • Mogućnost upravljanja sistemom putem aplikacije na pametnom telefonu
  • Često obuhvaćeno potporama

Pregled Vaillant dizalica topline

Dizalica toplineGrijanjeHlađenje Topla vodaZrakTloPodzemna voda
flexoTHERM exclusive ** + eksterni spremnik+ modul aroCOLLECT*+ modul fluoCOLLECT
flexoCOMPACT exclusive***+ modul aroCOLLECT*+ modul fluoCOLLECT
aroTHERM Monoblok** + eksterni spremnik*  
aroTHERM Split** + eksterni spremnik*  
geoTHERM 46 kW*  + eksterni spremnik *+ dodatni izmjenjivač
aroSTOR VWL  *   

Tehnologija rada dizalice topline

Visoko učinkovita tehnologija Vaillant dizalice topline radi suprotno načelu hladnjaka. Dok hladnjak prenosi toplinu iznutra prema van, dizalica topline koristi toplinu iz okoline i prenosi na radni medij odnosno sistem grijanja.

Vaillant dizalice topline koriste do 75 posto energije iz besplatne topline koju priroda pohranjuje u zraku, u tlu ili u podzemnim vodama. Više o ovoj inteligentnoj tehnologiji saznajte u videozapisu.

Želite li kupiti dizalicu topline?

1. Planiranje

Obratite se našim prodajnim predstavnicima, te popričajte o uvjetima ugradnje dizalica topline te o investicijskim troškovima. Također, na raspolaganju su Vam i naši stručni inžinjeri u sklopu tehničke službe firme Vaillant d.o.o.

2. Istraživanje

Želite saznati više o dizalicama topline, pogledajte sljedeće poveznice:

Tehnologija rada dizalice topline

Savjeti za modernizaciju

Savjeti za novogradnju

3. Kupovina

Ukoliko ste se odlučili za ugradnju dizalice topline, kontaktirajte lokalnog stručnog instalatera te zatražite konkretnu ponudu:

Pronađi instalatera

Zajedno do najboljeg rješenja za Vaš objekat

Ukoliko se spremate ili razmišljate o investiciji u toplotnu pumpu, i tražite pouzdano i kvalitetno rješenje za Vaš objekat, Vaillant se preporučuje – i to ne samo zbog izvanrednog kvaliteta toplotnih pumpi, već i zbog vrhunske tehničke podrške, odlične servisne službe i brige o svojim korisnicima – dobrodošli u Vaillant!

Molimo Vas da popunite formular sa podacima o Vašem objektu, te da nam isti pošaljete. Nakon prijema upita, Vaillant uposlenici će Vam se javiti u najkraćem roku, sa ciljem da Vam daju najbolju tehničku podršku i savjete za ugradnju na bazi iskustava iz prakse.

Vaši podaci za kontakt

Navedite da li Vam novi sistem grijanja treba za novogradnju ili želite da zamijenite stari sistem grijanja
Navedite one sisteme za grijanje koje želite imati u objektu nakon završetka instalacije
Navedite one sisteme za hlađenje koje želite imati u objektu nakon završetka instalacije

Uslovi i saglasnost

Pojavila se greška prilikom slanja Vaših podataka. Molimo pokušajte ponovo.

Neovisno o tome jeste li već odlučili ili imate bilo kakvih dodatnih pitanja, rado ćemo vam pomoći.

Jednostavno upišite osnovne informacije o sebi i naši će vas stručnjaci kontaktirati kako bi vam pružili neobavezujuću savjetodavnu pomoć.