Nađi

Pravila o privatnosti

Hvala Vam što ste iskazali interes za informacije koje pruža Vaillant d.o.o. Želimo da znate da poštujemo Vašu privatnost. Ovim Pravilima o privatnosti želimo Vas informisati u kojim okolnostima i kako prikupljamo, koristimo i obrađujemo Vaše lične podatke, a koje nam pružite tokom interakcije ili poslovnog odnosa s nama, posjete ovoj mrežnoj stranici, s njom povezanoj mobilnoj stranici ili mobilnoj aplikaciji i bilo kojoj mikro stranici (koja je administrirana u ime Vaillanta od treće strane koja djeluje kao izvršitelj obrade) kojoj se može pristupiti preko ove stranice (dalje u tekstu: "Stranica", a zajednički "Stranice").

Potičemo Vas da pročitate ova Pravila o privatnosti prije nego što nam pružite Vaše lične podatke. Korištenjem Stranice potvrđujete da razumijete i slažete se s uvjetima ovih Pravila o privatnosti.

Naša Stranica ne omogućuje našim posjetiteljima da komuniciraju s drugim posjetiteljima ili objavljuju informacije kojima će imati pristup druge osobe. Naša Stranica sadrži poveznice na treće strane. Takvi pružatelji mrežnih usluga treće strane mogu prikupljati lične podatke o njihovim posjetiteljima.

Voditelj obrade podataka

Voditelj obrade ličnih podataka koji se prikupljaju putem ove Stranice jest:

Vaillant d.o.o. Bulevar Meše Selimovića 81A, 71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina, ID: 4200962920008.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara u vezi sa ličnim podacima koje prikupljamo ili za više informacija o obradi i zaštiti Vaših ličnih podataka, molim Vas da nam se obratite na infobih@vaillant.com.

Svrha obrade ličnih podataka

Obrađujemo Vaše lične podatke u sljedeće svrhe:

a) izvršenja ugovora ili usluga;

b) kada je to potrebno u svrhu naših legitimnih i zakonskih interesa;

c) odgovaranja na Vaše zahtjeve, upite ili prigovore;

d) upravljanja komunikacijama i vođenja društvenih i socijalnih mreža te specijaliziranih Vaillant web stranica;

e) registracije i evidencije instaliranih uređaja;

f) radi ispunjavanja prava i obaveza iz radnih odnosa u skladu sa Zakonom o radu;

g) radi poboljšanja pružanja Vaillant usluga putem Vaillant aplikacija;

h) vođenja i upravljanja Vaillant programa lojalnosti „VEP“;

i) vođenja i upravljanja usluge servisa Vaillant proizvoda i uređaja;

j) marketinške aktivnosti na način da Vam šaljemo komercijalne informacije ili ponude (newslettere) o našim proizvodima, akcijama i novitetima;

k) poziva na sudjelovanje u natječajima i nagradnim igrama oglasa ili izravnih prodajnih materijala ili provođenje istraživanje tržišta, provođenje analitike podataka ili isporuku komercijalnih komunikacija putem elektroničke pošte, u skladu s odgovarajućim zakonskim osnovama;

l) istražiti sumnju na prijevaru, uznemiravanje, fizičke prijetnje ili druga kršenja zakona, pravila ili propisa, pravila Stranice ili prava trećih strana; ili istražiti bilo kakvo sumnjivo ponašanje koje smatramo nepristojnim ili nepriličnim;

m) za prosljeđivanje i koordinaciju temeljem legitimnog interesa s našim matičnim društvom, podružnicama i povezanim društvima unutar Vaillant Grupe te promotivnim poslovnim partnerima uključenima u stvaranje, proizvodnju, isporuku ili održavanje Stranice, kao što je potrebno za obavljanje funkcije koje se odnose na Stranicu u naše ime (kao što su administriranje ove Stranice, upravljanje promocijama ili drugim značajkama na Stranici, marketing, analiza podataka i korisničke usluge). Za dijeljenje takvih informacija možda će biti potrebno da prenosimo Vaše lične podatke izvan nadležnosti koja je navedena u ovim Pravilima o privatnosti pod točkom Mjerodavno pravo. Daljnje korištenje ili razotkrivanje ličnih podataka koje čine te strane u druge svrhe nije dopušteno;

n) za dijeljenje s pružateljima usluga treće strane koje zapošljavamo, koristimo ili angažiramo za obavljanje funkcija koje se odnose na Stranicu u naše ime (npr. održavanje Stranice, slanje obične pošte ili elektroničke pošte ili proizvoda, uklanjanje ponavljajućih informacija s popisa korisnika, analiziranje podataka i pružanje marketinške podrške, obradu plaćanja kreditnom karticom i pružanje korisničkih ili drugih usluga). Takvi pružatelji usluga treće strane koji djeluju kao izvršitelji obrade Ličnih podataka društva Vaillant imaju pristup ličnim podacima potrebnima za obavljanje njihovih usluga i mogu prikupljati ili pohranjivati lične podatke u sklopu obavljanja ili pružanja tih usluga, ali nisu ovlašteni koristiti ih u druge svrhe;

o) radi prilagodbe i poboljšanja sadržaja, proizvoda i usluga koje nudimo putem Stranice u skladu s Vašim sklonostima, kako je opisano ovim Pravilima o privatnosti;

p) u druge svrhe kao što je navedeno prilikom prikupljanja Vaših ličnih podataka ili u bilo kojim dodatnim uvjetima i odredbama primjenjivima na određenu značajku Stranice.

Načelno možete koristiti javne dijelove Stranice, bez da nam kažete tko ste. Ne zahtijevamo registraciju. Prikupljamo Vaše lične podatke samo ako nam dobrovoljno date te podatke, npr. radi registracije u svrhu primanja personaliziranih usluga, radi slanja komercijalnih informacija („newsletter-a“) ili kako biste ostavili komentare na blogu i sl.

Ako se odlučite na neki od naših „newslettera“ (komercijalne informacije), koristit ćemo Vaše lične podatke kako bismo vam slali newsletter putem e-pošte te kako bismo optimizirali svoj newsletter. U tom kontekstu možemo prikupljati informacije o tome jeste li i kada primili naš newsletter.

Vrste podataka koji se obrađuju

Putem Stranice prikupljamo i pohranjujemo određene lične podatke o Vama (npr. informacije koje Vas mogu izravno ili neizravno identificirati, posebice pomoću identifikatora kao što su ime, prezime, e-mail adresa, broj telefona, ulica i kućni broj, broj računa za kupljeni proizvod, podaci o lokaciji, on-line identifikator ili jedan ili više faktora specifičnih za tjelesni, fiziološki, genetički, mentalni, ekonomski, kulturni ili društveni identitet).

Ako odlučite da nam ne dostavite ili pružite tražene lične podatke, ova odluka neće imati nikakve materijalne posljedice za Vas te će te i dalje moći pristupiti Stranicama, ali možda nećete moći sudjelovati u određenim aktivnostima, ponudama, promocijama, izvršiti prijavu za određene funkcije na Stranicama, aktivirati ili koristiti određene uslugu, ispuniti narudžbu, prijaviti se na nagradnu igru ili nas kontaktirati putem Stranice.

Podaci o pretraživanju

Tokom Vaše posjete Vaillant automatski prikuplja i privremeno pohranjuje sljedeće podatke o Vašem računaru i Vašoj posjeti:

• domenu i hosta s kojeg pristupate internetu;

• internetsku adresu mrežne stranice s koje Vas je poveznica izravno dovela na Stranicu , ako je to primjenjivo:

• datum i vrijeme kada ste došli na naše mrežno mjesto i kako dugo ste bili na mrežnom mjestu te koje ste stranice posjetili;

• IP adresu; i

• operativni sistem i softver preglednika Vašeg računara.

Ove se informacije koriste samo kako bismo vam učinili Stranicu dostupnom te u statističke svrhe. Ne možemo povezati takve podatke s Vama kao pojedincem.

Korisnički računi

Na zaštićenom dijelu naših stranica nudimo profesionalne korisničke račune, za naše poslovne partnere. Kada se registrirate za korisnički račun, najčešće prikupljamo naziv društva, kontakt podatke društva, Vaše lične kontakt podatke, Vaše zanimanje, korisničko ime, adresu e-pošte i šifru. Mogu biti potrebne dodatne informacije u odnosu na određenu uslugu ili program. Koristit ćemo Vaše lične podatke za upravljanje Vašim računom, za pružanje naših usluga i za optimizaciju Stranice, proizvoda i usluga. Ako ste izradili račun, čuvamo Vaše lične podatke sve dok imate račun te nakon toga u skladu s primjenjivim zakonima.

Primatelji ili kategorije primatelja

Kako bismo odgovorili na Vaše zahtjeve ili upite vezano uz naše proizvode ili usluge, možemo dijeliti Vaše lične podatke s povezanim društvima grupacije Vaillant ili s distribucijskim ili servisnim partnerom odgovornim za Vašu lokaciju ili regiju.

Kako bismo vam pružali usluge i upravljali Vašim ličnim podacima, možemo koristiti pružatelje usluga treće strane kao izvršitelje obrade. To može uključivati izvršitelje obrade izvan EU-a/EGP-a; u tom ćemo slučaju zajamčiti primjenu prikladnih zaštitnih mehanizama za zaštitu Vaših ličnih podataka, osobito uključujući sporazum o standardnim ugovornim klauzulama EU-a između nas i izvršitelja obrade.

Korištenje kolačića

Kako bismo olakšali korištenje Stranica, koristimo kolačiće zbog tehničkih i analitičkih razloga. Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se lokalno pohranjuje u predmemoriji internetskog preglednika dok korisnik pregledava Stranicu. Kolačići ne mogu naštetiti vašem računaru ili mobilnom uređaju. Poslužitelj može jasno utvrditi Vaš preglednik s pomoću kolačića. Omogućuju prepoznavanje internetskog preglednika radi optimizacije Stranice i pojednostavljenja korištenja. Informacije sadržane u kolačićima postavljenima na našim internetskim Stranicama kontroliraju sesiju. Kolačiće koje postavljaju Stranice koriste samo naše Stranice. Ovi podaci ne koriste se za ličnu identifikaciju posjetitelja ove Stranice. Većina preglednika konfigurirana je na način da se kolačići automatski prihvaćaju. Ako želite spriječiti svoje korištenje naših Stranica koje se automatski spremaju s pomoću kolačića, možete prilagoditi postavke svojeg preglednika. Moguće je deaktivirati spremanje kolačića ili postaviti svoj preglednik na način da Vas obavještava o postavljanju kolačića. Možete odbiti ili prihvatiti kolačiće. Spremljeni kolačići mogu se obrisati i njima se može upravljati s pomoću preglednika. Za daljnje informacije o tome kako izbrisati kolačiće ili upravljati njima koristite funkciju pomoći u svojem pregledniku.

Kolačići na našoj Stranici

Naša Stranica koristi samo privremene kolačiće, koji se automatski brišu na kraju internetske serije/sesije, zajedno s kolačićima za praćenje, koji traju trideset (30) dana. Isključivo pružaju tehnički povezanu identifikaciju posjeta mrežnoj stranici i ne prikupljaju lične podatke korisnika.

Google Analytics

Naša Stranica koristi Google Analytics, uslugu za mrežnu analitiku koju pruža Google Inc. ("Google"). Google Analytics koristi kolačiće, odnosno tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vaš računar kako bi nam pomogle da analiziramo kako koristite mrežnu stranicu. Informacije koje stvara kolačić u pogledu Vašeg korištenja Stranice (uključujući vašu IP adresu) prenosit će se i pohraniti na Googleovu poslužitelju u Sjedinjenim Američkim Državama. Google će koristiti takve informacije kako bi ocijenio Vaše korištenje Stranice, sastavljao izvješća o aktivnostima na Stranici za operatere mrežne stranice, kao i za pružanje drugih usluga u vezi s korištenjem Stranice. Google također može prenositi takve informacije trećim stranama, pod uvjetom da je to propisano zakonom, ili ako treće strane obrađuju takve podatke u ime Googlea. Google ni u kojem slučaju neće povezati Vašu IP adresu s bilo kojim drugim Googleovim podacima. Možete odbiti stvaranje kolačića odabirom prikladnih postavki na Vašem pregledniku; međutim, imajte na umu da, ako odbijete takve kolačiće, možda nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije Stranice. Korištenjem ove Stranice dajete saglasnost za obradu podataka koje Google prikuplja o Vama na način i u prethodno navedene svrhe. Koristite dodatak za deaktivaciju koji je Google stavio na raspolaganje na poveznici "http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en" ako ne želite da se bilo koji lični podaci prenose službi za mrežnu analitiku društva Google Inc. Ako želite odbiti i stvaranje korisničkih profila putem pseudonima, možete izraziti neslaganje s takvim pseudonimnim korisničkim profilima u bilo kojem trenutku uz trenutačni učinak za budućnost. Nadalje, u svakom trenutku imate pravo prigovora na oglašavanje s učinkom u budućnosti. S obzirom na raspravu o korištenju alata za analizu s punim IP adresama, imajte na umu da ova Stranica koristi Google Analytics s proširenjem/dodatkom "_anonymizeIp()" te da se IP adrese obrađuju samo u skraćenom obliku kako bi se onemogućilo izravno povezivanje s osobama.

Google+

Naša Stranica koristi sučelje “+1” društvene mreže Google+ (Google Plus) društva Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, Kalifornija, 94043 SAD (u daljnjem tekstu: Google).

Svaki put kada otvorite Stranicu našeg web-mjesta sa sučeljem “+1“, sučelje “+1” u Vašem pregledniku učitava i prikazuje vizualni prikaz sučelja “+1“ s Googleova poslužitelja. U tom slučaju Googleov poslužitelj dobiva informacije o tome koju Stranicu našeg mrežnog mjesta posjećujete.

DoubleClick

Naša Stranica koristi “Doubleclick”, uslugu koju pruža Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, Kalifornija, 94043 SAD (u daljnjem tekstu: Google). Googleova usluga Doubleclick koristi kolačiće kako bi vam prikazivala oglase relevantne za Vas. Vašem pregledniku bit će dodijeljen pseudonimni identifikacijski broj (ID) kako bi se provjerilo koji su se oglasi pojavili u vašem pregledniku i koji su oglasi pregledani. Kolačići ne sadrže lične informacije. Korištenjem kolačića DoubleClick Google i njegove povezane mrežne stranice prikazuju samo oglase na temelju prethodnih posjeta našoj ili drugim stranicama na internetu. Google prenosi informacije koje stvaraju kolačići poslužitelju u SAD-u radi ocjenjivanja, a informacije se tamo pohranjuju. Prijeujete. Google bilježi Vaš preglednik od prikaza korisničkog sučelja “+1” tijekom dva tjedna u svrhu održavanja sustava i rješavanja poteškoća. Neće se provoditi daljnje ocjenjivanje Vaše posjete Stranici našeg mrežnog mjesta sa sučeljem “+1”.

Ako pokrenete korisničko sučelje “+1“ dok ste prijavljeni na Google+ (Google Plus), Google će prikupljati informacije o vašem preporučenom URL-u, vašoj IP adresi i druge informacije povezane s preglednikom putem vašeg Google profila kako bi omogućio pohranu i javnu objavu vaše preporuke “+1”. Na sljedećoj mrežnoj adresi pronaći ćete Googleove informacije o zaštiti podataka u pogledu korisničkog sučelja “+1“, u kojima su navedene pojedinosti o prikupljanju, prenošenju i objavi, kao i korištenju podataka od strane Googlea, u pogledu vaših povezanih prava, kao i mogućnosti za postavke vašeg profila: https://developers.google.com/+/web/buttons-policynos podataka od strane Googlea trećim stranama provodi se isključivo zbog zakonskih propisa ili u kontekstu odnosa obrade podataka.

Korištenjem naše Stranice pristajete na obradu podataka koje Google prikuplja o Vama na prethodno opisan način, na obradu podataka i navedenu svrhu. Možete odabrati postavke svojeg preglednika kako biste bili informirani o postavljanju kolačića i kako biste pojedinačno odlučivali o njihovom prihvaćanju ili kako biste odbili kolačiće za određene slučajeve ili općenito. Ako ne prihvatite kolačiće, možda nećete moći koristiti neke ili sve značajke naše Stranice. Također možete spriječiti Google da prikuplja podatke koje stvaraju kolačići vezano uz vaše korištenje mrežne stranice i da obrađuje takve podatke preuzimanjem i instaliranjem dodatka preglednika dostupnog na poveznici za proširenje za deaktivaciju usluge DoubleClick (https://support.google.com/ads/answer/7395996?hl=en). U protivnom možete odbiti kolačiće DoubleClick putem Postavki oglašavanja na Googleu (https://adssettings.google.com) ili na mrežnoj stranici Digital Advertising Alliance (http://www.youronlinechoices.com).

Google Adwords praćenje konverzija

Naša Stranica koristi praćenje konverzija. Kada dođete na ovu Stranicu putem Googleova oglasa, Google AdWords postavit će kolačić na Vaš računar čim kliknete na oglas koji je omogućio Google. Valjanost tog kolačića je 30 dana i ne služi za ličnu identifikaciju. Ako posjetite određene stranice našeg mrežnog mjesta i kolačić nije istekao, mi i Google možemo vidjeti da ste kliknuli na oglas. Svaki klijent Google AdWords prima različiti kolačić i ne može se pratiti putem mrežne stranice drugih oglašivača. Informacije dobivene korištenjem kolačića za konverziju koriste se za izradu statistika o konverziji za klijente AdWords koji su prihvatili praćenje konverzija. Takvi klijenti znaju ukupan broj korisnika koji su kliknuli na oglas i preusmjereni su na stranicu koja je označena oznakom za praćenje konverzija. Ne prenose se informacije koje korisnici mogu lično identificirati.

Ako ne želite sudjelovati u praćenju, možete odbiti traženu postavku kolačića u svojem pregledniku onemogućivanjem automatskog postavljanja kolačića ili blokiranjem kolačića u svojem pregledniku za domenu "googleleadservices.com".

Facebook

Naša mrežna stranica koristi dodatke (“dodaci“) koje pruža društvena mreža facebook.com, kojom upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD (“Facebook”). Dodaci su prepoznatljivi po logotipu Facebook (bijelo slovo f na plavoj pozadini ili ikona podignutog palca) ili napomeni “Facebook Social Plugin”. Za potpuni popis svih dodataka društvenih mreža pogledajte http://developers.facebook.com/plugins.

Kada posjetite Stranicu našeg mrežnog mjesta koja sadrži takav dodatak, Vaš preglednik uspostavlja direktnu vezu s Facebookovim poslužiteljima. Facebook izravno prenosi sadržaj dodatka u Vaš preglednik, koji ga ugrađuje u Stranicu, čime se Facebooku omogućuje da prima informacije o tome da ste ušli na određenu Stranicu našeg mrežnog mjesta. Prema tome, ne utječemo na podatke koje je prikupio dodatak i obavještavamo Vas u skladu s našim znanjem:

Ugrađeni dodaci pružaju Facebooku informaciju o tome da ste pristupili odgovarajućoj Stranici našeg mrežnog mjesta. Ako ste prijavljeni na Facebook, Vaša posjeta može biti dodijeljena Vašem profilu na Facebooku. Ako ostvarite interakciju s dodacima, na primjer pritiskom na tipku “Like“ ili ostavljanjem komentara, odgovarajuće informacije prenose se iz Vašeg preglednika izravno na Facebook, koji ih pohranjuje. Čak i ako niste prijavljeni na Facebook, postoji mogućnost da dodaci prenesu vašu IP adresu Facebooku.

Za informacije o svrsi i opsegu podataka koje Facebook prikuplja i obrađuje, kao i o Vašim pravima u tom pogledu i postavkama za zaštitu Vaše privatnosti, pogledajte Facebookovu politiku privatnosti: http://www.facebook.com/policy.php.

Ako ste član Facebooka i ne želite da Facebook povezuje podatke o Vašem posjetu našoj mrežnoj Stranici s Vašim članskim podacima koje Facebook već pohranjuje, prije ulaska na našu mrežnu Stranicu odjavite se s Facebooka. Osim toga, možete blokirati dodatke Facebook korištenjem dodataka za Vaš preglednik kao što je “Facebook Blocker”.

Oglašavanje na Facebooku

Kako bi potencijalni korisnici bili svjesni naše prisutnosti na internetu, koristimo Facebookovu oglašivačku mrežu, što obuhvaća praćenje konverzija, uslugu analize koju pruža Facebook (Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD). Facebook će postaviti kolačić na Vašem računaru ("kolačić za konverziju“) ako ste preusmjereni na našu mrežnu Stranicu putem oglasa na Facebooku. Valjanost kolačića istječe nakon 30 dana. Ako u tom razdoblju posjetite neku našu Stranicu, Facebook i mi možemo prepoznati da ste kliknuli na oglas. Informacije dobivene s pomoću tog kolačića koriste se za izradu statistika o konverziji. Primamo informacije o ukupnom broju korisnika koji su kliknuli na određeni oglas i koji su preusmjereni na mrežnu Stranicu povezanu s mrežom praćenja konverzija. Ne možemo vas lično identificirati. Ako ne želite sudjelovati u postupku praćenja, možete odbiti traženu postavku kolačića, na primjer putem postavke preglednika, kojom se općenito deaktiviraju automatske postavke kolačića.

Twitter

Funkcije usluge Twitter ugrađene su u našu Stranicu. Tu funkcije nudi društvo Twitter, Inc. (795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, SAD). Korištenje Twittera i funkcije “Re-Tweet” mrežne stranice koje posjećujete povezuju se s Vašim računom na Twitteru i te informacije postaju dostupne drugim korisnicima. U tom se postupku podaci prenose Twitteru.

Napominjemo da mi kao pružatelj mrežnih Stranica nismo upoznati sa sadržajem prenesenih podataka ili načinu na koji ih Twitter koristi. Više informacije o Twitterovoj izjavi o privatnosti podataka dostupno je na twitter.com/privacy.

YouTube

Naša mrežna Stranica koristi dodatke servisa YouTube (YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, SAD). Kada posjetite neku od naših stranica na kojoj je omogućen dodatak YouTube, bit ćete povezani s YouTubeovim poslužiteljima. YouTubeov poslužitelj bit će informiran o tome koje ste stranice posjetili. Ako ste prijavljeni na svoj račun na usluzi YouTube, YouTube vam omogućava da povežete radnje Vašeg preglednika izravno s Vašim ličnim profilom. To možete spriječiti odjavom s računa na usluzi YouTube. Više informacije o tome kako upravljati korisničkim podacima pogledajte u Politici privatnosti usluge YouTube dostupnoj na adresi https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Mailchimp/Mandrill

Kad je riječ o našim uslugama, za distribuciju transakcijskih poruka upotrebljavamo servis „Mandrill”. Mandrill pruža društvo Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE #5000, Atlanta, GA 30308, SAD („Mailchimp”). Dodatne informacije o uvjetima i odredbama te o politici zaštite privatnosti na servisima Mandrill pogledajte na poveznici https://mailchimp.com/legal/privacy/. Društvo Rocket Science Group LLC d/b/a MailChimp ovlašteno je u skladu s europsko-američkim i švicarsko-američkim Sustavom za Zaštitu privatnosti te jamči da će se pridržavati standarda EU-a o zaštiti privatnosti podataka (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TO6hAAG&status=Active)

Kao pružatelj usluge, Mailchimp je ugovorno obvezan obrađivati lične podatke samo u svrhe izvršavanja usluga za nas te pridržavati se naših naloga. Mailchimp se može služiti različitim tehnologijama za prikupljanje i pohranu informacija u slučaju vaše interakcije s naši transakcijskim e-porukama, a one mogu uključivati upotrebu kolačića i sličnih tehnologija praćenja, kao što u pikseli i web-pratilice. Primjerice, funkciju web-pratilica možemo upotrebljavati u porukama e-pošte. Kada primite naše transakcijske e-poruke i odgovarate na njih, web-pratilice prate određena ponašanja, primjerice je li poslana e-poruka dostavljena i otvorena te je li primatelj kliknuo na poveznice u e-poruci. Također nam dopuštaju prikupljanje informacija kao što su vaša IP adresa, preglednik, vrsta klijenta za e-poštu i ostale slične pojedinosti. Te informacije upotrebljavamo za mjerenje učinkovitosti naših transakcijskih e-poruka te za pružanje analitičkih informacija i unaprjeđenje učinkovitosti usluga. Informacije se neće upotrebljavati za analizu pojedinačnog ponašanja.

Optimizely

Kako bismo neprestano poboljšavali našu mrežnu Stranicu, koristimo uslugu američke kompanije Optimizely (Optimizely, Inc. 631 Howard Street, Suite 100, San Francisco, CA 94105), koja koristi kolačiće kako bi analizirala korištenje naše digitalne prisutnosti. Informacije se najčešće prenose na poslužitelja u SAD-u radi ocjenjivanja i pohrane, ali samo u iznimnim slučajevima tamo se prenosi i skraćuje puna IP adresa. Informacije se neće kombinovati s drugim podacima usluge Optimizely. Možete u bilo kojem trenutku izraziti neslaganje s prikupljanjem i obradom podataka na adresi https://www.optimizely.de/privacy/.

Poveznice na druge Stranice

Naša mrežna Stranica sadrži poveznice ili upućivanja na druge mrežne stranice koje nisu u vlasništvu, upravljane ili održavane od strane Vaillanta i na koje se ne primjenjuju naša Pravila o privatnosti. Pročitajte Izjavu/Pravila o privatnosti za svaku mrežnu Stranicu koju posjetite. Snosite isključivu odgovornost za Vašu interakciju s tim mrežnim Stranicama.

Sigurnost ličnih podataka

Sigurnost Vaših Ličnih podataka iznimno nam je važna te poduzimamo razumne mjere kako bismo zaštitili lične podatke koje prenosite na našu Stranicu i kako bismo ih zaštitili od gubitka, zlouporabe i neovlaštenog pristupa, objavljivanja, izmjene ili uništenja. Postavili smo odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljačke postupke kako bismo zaštitili podatke koje prikupljamo. Međutim, imajte na umu da nijedan prijenos podataka putem interneta nije u potpunosti siguran i da su uvijek moguće pogreške te zbog inherentne otvorene prirode interneta, ne možemo jamčiti da će komunikacija između Vas i nas ili informacija pohranjenih na Stranici ili na našim poslužiteljima biti potpuno sigurna od neovlaštenog pristupa trećih strana, kao što su hakeri. Vaša upotreba Stranice pokazuje Vaš pristanak na ovaj rizik. E-pošta poslana na ili sa ove Stranice možda nije sigurna. U najvećoj mjeri dopuštenoj mjerodavnim pravom, odričemo se svake odgovornosti i odgovornosti za bilo kakvu štetu (uključujući, ali ne ograničavajući se na, bilo koju i sve izravne, posebne, neizravne, posljedične ili izgubljene gubitke ili druge štete bilo koje vrste, bilo ugovorne (uključujući i temeljnu povredu), izvanugovorne (uključujući i nemarnost) ili druge štete koju ste mogli pretrpjeti zbog bilo kakvog gubitka, neovlaštenog pristupa, zloupotrebe ili izmjene bilo kakvih informacija koje pošaljete na Stranicu.

Vaša prava

Imate pravo podnijeti zahtjev za pristup i ispravak ili brisanje ličnih podataka ili ograničenje obrade u vezi s Vašim ličnim podacima ili na ulaganje prigovora na obradu podataka, te prenijeti lične podatke i podnijeti prigovor na adresu društva Vaillant d.o.o. ili elektroničkom poštom na adresu: infobih@vaillant.com kao i podnijeti prigovor nadležnom nadzornom tijelu.

U mjeri u kojoj se obrada ličnih podataka temelji na Vašoj saglasnosti, imate pravo na povlačenje date saglasnosti u svakom trenutku bez učinka na zakonitost obrade koja se temeljila na saglasnosti prije njezina povlačenja.

Imate pravo podnijeti prigovor nadležnom tijelu u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog Parlamenta i Vijeća o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom ličnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ od 27. travnja 2016. (dalje u tekstu: „GDPR“), Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i drugim primjenjivim zakonima ako smatrate da se obradom ličnih podataka povezanih s Vama krši GDPR. U tu svrhu osobito se možete obratiti nadležnom tijelu u državi članici EU-a ili Vašoj zemlji prebivališta ili mjesta u kojem je došlo do navodne povrede.

Zadržavanje

S obzirom na svrhe, Vaši Lični podaci bit će obrađivani sve dok se ne postigne određene svrha ili dok ne povučete svoju privolu za obradu podataka, iskoristite svoje pravo na prigovor ili ograničite obradu. Podaci prikupljeni u svrhu funkcioniranja ove mrežne Stranice čuvat će se do prestanka rada Stranice. Osim gore navedenog, Vaillant će zadržati Vaše Lične podatke za vrijeme potrebno ili dopušteno u skladu s mjerodavnim pravom (npr. računovodstveni i porezni propisi).

Kontaktni podaci za zaštitu podataka

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara u vezi sa obradom ličnih podataka, ovom Stranicom ili ovim Pravilima o privatnosti možete nam se obratiti putem sljedećih kontakata:

e-poštom na adresu: infobih@vaillant.com

poštom na adresu: Vaillant d.o.o. Bulevar Meše Selimovića 81A, 71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina, ID: 4200962920008.

Salvatorna klauzula

Ako bilo koja odredba ovih Pravila o privatnosti bude smatrana ili proglašena nevažećom, nezakonitom ili neprovedivom iz bilo kojeg razloga na temelju bilo kojeg zakonskog propisa i javne politike, takva se odredba ne primjenjuje/prestat će vrijediti i proizvoditi pravne učinke u onoj mjeri u kojoj je nevažeća ili neprovediva, a ostale odredbe se nastavljaju primjenjivati/ostaju važiti s punim pravnim učinkom.

Mjerodavno pravo i sudska nadležnost

Za sve nesuglasice/sporove koja se odnose na Stranicu i/ili ova Pravila o privatnosti mjerodavno je pravo Bosne i Hercegovine. Saglasni ste da će isključiva nadležnost i mjesto održavanja bilo kojeg pravnog postupka koji se odnosi na Stranicu i/ili ova Pravila o privatnosti biti u nadležnim sudovima koji se nalaze u Bosni i Hercegovini. Ne garantujemo niti impliciramo da su Stranice ili sadržaj/materijali na Stranicama prikladni za upotrebu izvan Bosne i Hercegovine. Informacije navedene na Stranicama koje se odnose na bilo koje proizvode ili usluge primjenjive su samo u Bosni i Hercegovini, te ti proizvodi i usluge možda nisu dostupni na svim lokacijama i teritorijima. Ako se nalazite izvan Bosne i Hercegovine, Vi ste isključivo odgovorni za poštivanje svih važećih i primjenjivih lokalnih zakona.

Promjene i ažuriranje Pravila o privatnosti

Vaillant pridržava pravo izmjene ili ažuriranja ovih Pravila o privatnosti u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Molimo Vas da s vremena na vrijeme provjerite sve izmjene ili ažuriranja naših Pravila o privatnosti, koja će biti objavljena ovdje i pokazivat će ažurirani datum stupanja na snagu na prvoj stranici Pravila o privatnosti ako bilo koje izmjene ili ažuriranja budu izvršena.

Ova Pravila o privatnosti posljednji su put ažurirana u maju 2018.