Naša web stranica koristi kolačiće kako bi Vam pružila najbolje iskustvo prilagođeno Vašim interesima. Da biste koristili web stranicu s potpunom udobnošću molimo prihvatite sve kolačiće na našoj web stranici. Više informacija o kolačićima potražite u našim pravilima o privatnosti.

Slažem se

atmoTEC/turboTEC pro VUW/5-3

Zidni gasni kombinirani uređaj serije “pro” nove generacije

  • Uređaj za grijanje i pripremu tople vode
  • Integrisana visokoefikasna cirkulaciona pumpa
  • Gorionik sa automatskom modulacijom
  • Priključak na dimnjak ili fasadni
Plin
Topla voda
Grijanje
Konvencionalni
Plin

Pregled

Zidni gasni kotao za grijanje i pripremu tople vode

Zidni gasni kotlovi su idelano rješenje za modernizaciju objekata, kao i za novogradnju. Zahvaljujući kompaktnim mjerama, na minimalnom prostoru za ugradnju, kotao pruža udobnost etažnog grijanja i pripreme tople vode. Mikroprocesorska tehnologija omogućava u potpunosti automatizovan i siguran rad. U ponudi su uređaji sa priključkom na klasičan dimnjak (atmoTEC) i tzv. „fasadni“ kotao sa posebnim vazduho-dimovodnim sistemom (turboTEC).

eBUS interfejs za jednostavno povezivanje sastavnih dijlova sustava

eBUS komunikacioni interfejs Vam omogućava da međusobno povežete različite jedinice u okviru kućnog sistema grijanja. Fleksibilan dizajn eBUS interfejsa omogućava nadogradnju i proširenje sistema uz minimalan napor. To znači da sistem prati tehnološki napredak i čuva Vaše ulaganje daleko u budućnosti.

Standardizovani sistem ugradnje

Digitalni informacijsko-analitički (DIA) sistem

Smanjeni zahtjevi odražavanja i duži vijek trajanja zahvaljujući širokom rasponu modulacije

Raspon modulacije je granica između najvećeg i najmanjeg učinka uređaja za grijanje. Sa širokim rasponom modulacije, Vaillantov uređaj za grijanje radi tiho i postojano, istovremeno osiguravajući potrebno optimalno grijanje vašeg doma. Modulacija također značajno smanjuje broj ciklusa uključeno/isključeno, a rezultat su niže emisije carbona. Osim toga, komponente su zaštićene od nepotrebnog habanja, zahvaljujući čemu su značajno smanjeni troškovi održavanja vašeg uređaja.

Radi na bilo koju vrstu plina

Naš uređaj može raditi na bilo koju vrstu plina, bez obzira na to radi li se o prirodnom plinu, ukapljenom naftnom plinu (LPG) ili bioplinu. Kada se koristi druga vrsta plina, proces izgaranja automatski se prilagođava i osigurava dosljedno visoku učinkovitost potrošnje goriva. Osim toga, da bi vam olakšali planiranje za budućnost, ova fleksibilnost donosi korist od daljnje liberalizacije tržišta plina i od mješavina goriva koje sadrže biogenski plin.

Vaillantov certificirani zrako/dimovodni sistem

ostale karakteristike

  • Različiti nivoi temperature tople vode

Preuzimanja

Alternativni proizvodi

Alternativni proizvodi

ecoTEC plus VUW INT I 206/5-5 – 306/5-5

Kondenzacijski kombi uređaj serije “plus”

  • Automatska kontrola procesa izgaranja
  • Visokoučinkovita cirkulacijska crpka (klasa A)
  • Izmjenjivač topline od plemenitog čelika
  • Modulacijsko područje 20 do 100%
  • Funkcija toplog starta – trenutna raspoloživost tople vode
Plin
Topla voda
Grijanje
Plin