Naša web stranica koristi kolačiće kako bi Vam pružila najbolje iskustvo prilagođeno Vašim interesima. Da biste koristili web stranicu s potpunom udobnošću molimo prihvatite sve kolačiće na našoj web stranici. Više informacija o kolačićima potražite u našim pravilima o privatnosti.

Udobnost za moj dom - bilo gdje na svijetu

Kako je najhladnije mjesto u Švedskoj postalo najudobnije

Daleko u Švedskoj, 235 km sjeverno od Arktičkog kruga, nalazi se selo Naimakka. Jedini stanovnik je Åke, star 80 godina i odgovoran je za meteorološku stanicu Naimakka. Ovdje živi cijeli svoj život. Rijetko ko ga danas još posjećuje. Nije ni čudo, obzirom da temperature mogu pasti do -40°C. Jednog dana Åke je imao ideju kako privuči više posjetitelja: preuredio bi Naimakku u najudobnije mjesto u Švedskoj.

Åke i njegova priča

Kako je usamljeni Åke svojom neobičnom idejom pronašao nove prijatelje u dalekoj osami.

Åke i njegova ideja

Pogledajte što je Åke postavio i kako jedna dizalica topline može promijeniti zauvijek nečiji život.

Zašto Åke voli svoju Vaillant dizalicu topline:

Jednostavna instalacija

Vaillant dizalice topline su gotovo predmontirana rješenja čime je olakšana sama instalacija te se brzo mogu prilagoditi potrebama i specifičnostima ugradbenih uvjeta.

Mala veličina

Posljednja generacija Vaillant dizalica topline je uža i kompaktnija čime se uklapaju u sve ugradbene uvjete.

Jako, jako tiho

Vaillant dizalice topline su toliko tihe da se mogu koristiti i u područjima visoke gustoće zgrada. Åke na primjer ima ugrađenu dizalicu topline flexoCOMPACT koja je jednako tiha kao i suvremeni hladnjak.

Uistinu održivo

Vaillant dizalice topline koriste 75% potrebne energije iz prirodnih izvora kao što su zrak, voda ili tlo. Pored visoke uštede CO2 svi ti izvori su u potpunosti besplatni.

Čak i u najhladnijim mjestima kao npr. u Naimakki u Švedskoj, Vaillant dizalica topline može iskoristiti pohranjenu energiju iz tla za stvaranje udobnog doma.

Koji je princip rada Vaillant dizalice topline?

Visoko učinkovita tehnologija Vaillant dizalice topline radi suprotno principu hladnjaka. Dok hladnjak prenosi toplinu iznutra prema van, dizalica topline koristi toplinu iz okoline i prenosi na radni medij odnosno sistem grijanja.

Vaillant dizalice topline koriste do 75 posto energije iz besplatne topline koju priroda pohranjuje u zraku, u tlu ili u podzemnim vodama. Više o ovoj inteligentnoj tehnologiji saznajte u videozapisu.

Vaillant dizalice topline odgovaraju najrazličitijim uvjetima

Gdje god živite, bez obzira na vrstu gradnje, Vaillant ima odgovarajući sistem dizalice topline. Čak i u Naimakki, mjestu s do 200 dana zime i čestim mrazom, Vaillant dizalica topline pretvorila je Åkeovu kuću u udoban dom.

S druge strane, naši korisnici u Hercegovini koriste tehnologiju grijanja samo nekoliko mjeseci zimi, ali zato koriste dizalice topline i za hlađenje tijekom ljetne sezone.

Više informacija

Provjerite što čini Vaillant dizalice topline prvim i najboljim izborom.

Prednost: jednostavna i brza instalacija

Åke izaziva svog soba Ole jednostavnošću instalacije.

Prednost: male i kompaktne dimenzije

Kako je Åke zadovoljan kompaktnošću svoje dizalice topline.

Prednost: izuzetno tihi rad

Kako je Åke iznenađen tihim radom dizalice topline.

Prednost: održivost i ekološka prihvaljivost

Åke objašnjava što čini dizalice topline održivim proizvodom.

Izaberite dizalicu topline koja odgovara Vašim potrebama

Kontaktirajte instalatera specijaliziranog za dizalice topline

Potražite Vama najbližeg specijaliziranog instalatera ili kontaktirajte Vaillant d.o.o. za preporuku: vaillant@bih.net.ba

Saznajte više o dizalicama topline

Budućnost grijanja i hlađenja već je stigla: saznajte više o tehnologiji koja stoji iza rada dizalica topline i što ih čini ekološki najprihvatljivijim rješenjem.