Radi pravilnog funkcioniranja ove web stranice, ali i radi daljnjeg unaprjeđenja web stranice i poboljšavanja Vašeg iskustva pregledavanja, ova web stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija („Cookies“ – „Kolačići“). Prema trenutnoj regulativi Europske unije obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti Vaš pristanak. Korištenjem web stranice i odabirom opcije „slažem se“ pristajete na uporabu Kolačića. Blokiranjem Kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Slažem se

Ventilacija

Kvaliteta zraka u prostoriji u kojoj boravimo značajno utječe na potpuni komfor. Korištenjem ventilacijskih sistema moguće je osigurati vrhunsku kvalitetu zraka uz značajne uštede u potrošnji energije za grijanje.

Udio kisika, temperatura i kvaliteta zraka od presudnog su značaja da se ugodno osjećamo u prostoriji gdje boravimo. Dugoročno gledano na taj način se ujedno štiti postojeća gradnja. Primjera radi, visoki postotak vlage u zraku rezultira pojavom vlage.

Vaillantov ventilacijski sustav recoVAIR osigurat će vrhunsku kvalitetu zraka ubacivanjem svježega zraka izvana te odvođenjem potrošenog zraka iz prostorija van. Odvođenjem potrošenog zraka ujedno se odvodi i ugljični dioksid te vlaga.

Rekuperacija zraka štedi energiju

Izmjena zraka provodi se preko izmjenjivača topline tako da će se toplina s potrošenog zraka prenijeti na svježi zrak, što će naravno smanjiti potrebu za grijanjem. Stepen dobivene povratne topline iznosi i do 95%.

Filtracija zraka

Prije nego što se svježi zrak dovode u prostor u kojemu boravimo, on se prvo filtrira. Sistem filtracije usisanog zraka sprečava ulaz prašine, peludi i drugih alergena što je vrlo bitno za ljude koji imaju problema s alergijom. Kontrolom udjela vlage u zraku sprečavamo nastanak plijesni te grinja.