Nađi

Mikro kogeneracija - ecoPOWER

Toplina i struja iz vlastite proizvodnje

Standardnim načinom proizvodnje električne energije preko 62% primarne energije se gubi u samom procesu dok se daljnjih 6,5% izgubi kroz distributivnu mrežu. U konačnici, oko 36% proizvedene energije dolazi u kućanstva te krajnjem korisniku.

Korištenjem novih tehnologija poput Vaillantovih mikro kogeneracijskih sistema moguće je navedene gubitke svesti na minimum. Proizvodnjom struje te toplinske energije iz jednog pogonskog energenta (plin) ostvaruje se visoka učinkovitost.

Saznajte više o Vaillant mikro kogeneracijskim sistemima

Kako funkcionira mikro kogeneracijski sistem?

Mikro kogeneracija, koristeći se plinskim motorom s unutrašnjim izgaranjem, pokreće generator za proizvodnju električne energije dok se toplina koja se oslobađa radom koristi za potporu grijanja te za pripremu tople vode. Na ovaj način moguće je pokriti parcijalne potrebe kućanstva za električnom energijom te smanjiti ukupnu potrošnju toplinske energije potrebne za grijanje kućanstva.

Najviši stepen iskoristivosti

Budući da se energija iskorištava dvostruko te zahvaljujući modulirajućem načinu rada, ecoPOWER postiže visok stupanj iskoristivosti > 90% što ga svrstava u sam vrh mikro kogeneracijskih sistema u svojoj klasi.

Prilagodba učinka

Varijabilni broj okretaja motora (modulacija), a time i optimalna prilagodba toplinskog učinka, odnosno električne snage, trenutačnim potrebama,čini ecoPOWER jedinstvenim na tržištu.

Upravljački sistem ecoPOWER na temelju unesene krivulje grijanja, odnosno unesene pretpostavljene potrebe za strujom te vanjske temperature, izračunava optimalan broj okretaja motora tijekom cijeloga dana. Cilj je održati motor što duže u pogonu te da se proizvodi samo onoliko topline/struje koliko je potrebno.Elektronika stalno ocjenjuje podatke posljednjeg dana te se na taj način upravljanje automatski prilagođava navikama stanara kuće.