Nađi

geoTHERM plus VWS 64/3 – 104/3

Dizalice topline zemlja/voda s integriranom funkcijom pasivnog hlađenja

  • Integrirane dvije visokoučinkovite cirkulacijske crpke
  • Koeficjent energetske učinkovitosti COP do 4,9
  • Integrirani električni grijač za dogrijavanje
  • Visokoučinkovit “scroll” kompresor
  • Funkcija pasivnog hlađenja
Dizalice topline
Dizalice topline
Izvor topline - zemlja
Grijanje
Hlađenje

Pregled

Vrhunska geotermalna dizalica topline zemlja/voda

Dizalica topline geoTHERM VWS (zemlja/voda) je uređaj koji koristi akumuliranu toplinu zemlje te ju uz pomoć električne energije (rad kompresora) pretvara u toplinsku energiju za naš sustav grijanja. Geotermalnu toplinu tla moguće je iskoristiti putem površinskih kolektora ili putem dubinskih sondi ukoliko površina vrta oko kuće nije dovoljno velika. Učinak eksploatacije topline ovosi o vrsti tla. Što je tlo vlažnije, to je učinak veći. Onaj tko upotrebljava sunčevu energiju pohranjenu u zemlji ne pridonosi samo očuvanju okoliša već će umjesto visokih računa za grijanje dobiti neiscrpan izvor energije koji besplatno stoji na raspolaganju i koji će pokriti 75% ukupne potrebne grijaće energije.

Funkcijom pasivnog hlađenja moguće je hladiti objekat tijekom ljetnih mjeseci. Riječ je o funkciji bez rada kompresora tijekom koje se kroz površinski sustav niskotemperaturnog grijanja/hlađenja provodi medij koji je na sebe preuzeo temperaturu zemlje koja je zantno niža od temperature zraka u prostoriji.

Visokoučinkovite pumpe štede novac

Cijena stvarno utrošenog goriva nije jedini faktor koji utječe na tekuće troškove (troškove pogona) sisema grijanja. Električna energija koju sistem koristi također predstavlja dio troška računa za struju. U pogledu različitih komponenata od kojih se sistem sastoji, pumpa troši daleko najviše struje. Zbog toga smo razvili visokoučinkovitu pumpu (razred energetske učinkovitosti A). Pumpa se kontinuirano prilagođava potrebama sistema grijanja čime smanjuje potrošnju električne energije sistema grijanja za čak 70%. Niži tekući troškovi štede vaš novac, dok istovremeno poboljšana energetska učinkovitost pomaže u očuvanju okoline.

Izdržljivi „scroll“ kompresor s 10-godišnjom garancijom

Kompresor je ključni dio toplotne pumpe budući da komprimira rashladno sredstvo unutar sistema. U tu smo svrhu dizajnirali inovativan spiralni kompresor imajući u vidu kvalitetu i izdržljivost. Za razliku od većine uobičajenih kompresora, naš spiralni kompresor isporučuje se sa 10-godišnjom garancijom na materijale. Kao rezultat, možete imati povjerenje da će vaša toplotna pumpa Vaillant učinkovito raditi dugi niz godina.

Funkcija prirodnog hlađenja za ugodne temperature tokom cijele godine

Naša geotermalna toplotna pumpa ne samo da grije vaš dom tokom zimskih mjeseci. Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji, toplotna pumpa također hladi tokom ljeta. U načinu rada 'prirodno hlađenje' jedinica izvlači toplinu iz prostorija i odvodi je natrag u tlo. To predstavlja isplativ način za održavanje optimalne temperature u vašem domu za najveću ugodnost, i to tokom cijele godine.

ostale karakteristike

  • Visokoučinkovite pumpe štede novac
  • „Scroll“ kompresor s 10-godišnjom garancijom
  • Funkcija prirodnog hlađenja za ugodne temperature tokom cijele godine

Preuzimanja