Nađi

geoTHERM plus VWS 62/3 – 102/3

Dizalice topline zemlja/voda s integriranim spremnikom

  • Integrirane dvije visokoučinkovite cirkulacijske crpke
  • Koeficjent energetske učinkovitosti COP do 4,9
  • Integriran 175 litarski spremnik za PTV
  • Visokoučinkovit “scroll” kompresor
  • Integrirani atmosferski regulator
Dizalice topline
Dizalice topline
Izvor topline - zemlja
Topla voda
Grijanje

Pregled

Vrhunska geotermalna dizalica topline zemlja/voda

Dizalica topline geoTHERM VWS (zemlja/voda) je uređaj koji koristi akumuliranu toplinu zemlje te ju uz pomoć električne energije (rad kompresora) pretvara u toplinsku energiju za naš sustav grijanja. Geotermalnu toplinu tla moguće je iskoristiti putem površinskih kolektora ili putem dubinskih sondi ukoliko površina vrta oko kuće nije dovoljno velika. Učinak eksploatacije topline ovosi o vrsti tla. Što je tlo vlažnije, to je učinak veći. Onaj tko upotrebljava sunčevu energiju pohranjenu u zemlji ne pridonosi samo očuvanju okoliša već će umjesto visokih računa za grijanje dobiti neiscrpan izvor energije koji besplatno stoji na raspolaganju i koji će pokriti 75% ukupne potrebne grijaće energije. Zahvaljujući integriranom spremniku za potrošnu toplu vodu, besplatna energija sunca može se koristiti dvostruko.

Visokoučinkovite pumpe štede novac

Cijena stvarno utrošenog goriva nije jedini faktor koji utječe na tekuće troškove (troškove pogona) sisema grijanja. Električna energija koju sistem koristi također predstavlja dio troška računa za struju. U pogledu različitih komponenata od kojih se sistem sastoji, pumpa troši daleko najviše struje. Zbog toga smo razvili visokoučinkovitu pumpu (razred energetske učinkovitosti A). Pumpa se kontinuirano prilagođava potrebama sistema grijanja čime smanjuje potrošnju električne energije sistema grijanja za čak 70%. Niži tekući troškovi štede vaš novac, dok istovremeno poboljšana energetska učinkovitost pomaže u očuvanju okoline.

Koncept odvojene ugradnje – SplitMounting

Izdržljivi „scroll“ kompresor s 10-godišnjom garancijom

Kompresor je ključni dio toplotne pumpe budući da komprimira rashladno sredstvo unutar sistema. U tu smo svrhu dizajnirali inovativan spiralni kompresor imajući u vidu kvalitetu i izdržljivost. Za razliku od većine uobičajenih kompresora, naš spiralni kompresor isporučuje se sa 10-godišnjom garancijom na materijale. Kao rezultat, možete imati povjerenje da će vaša toplotna pumpa Vaillant učinkovito raditi dugi niz godina.

Integrirani spremnik tople vode za optimalnu praktičnost

Da bi se osigurala dovoljna količina tople vode u domaćinstvu, obično vam treba uređaj za grijanje i dodatni spremnik. Da bi se sačuvao dragocjeni prostor, razvili smo uređaj za grijanje s integriranim spremnikom tople vode. Zahvaljujući kompaktnom dizajnu može se smjestiti u svaki dom, a istovremeno vam daje jednaku razinu ugodnosti i praktičnosti kao i samostojeći bojler. Osim toga, spremnik je izrađen od nehrđajućeg čelika, što mu osigurava duži vijek trajanja.

ostale karakteristike

  • Visokoučinkovite pumpe štede novac
  • „Scroll“ kompresor s 10-godišnjom garancijom
  • Integrirani spremnik tople vode za optimalnu praktičnost

Preuzimanja